4 voordelen van ATP – Advanced Threat Protection voor SharePoint, OneDrive & Microsoft Teams​

4 voordelen van Advanced Threat Protection

Microsoft heeft een dienst ontwikkeld, genaamd: Advanced Threat Protection, ook wel ATP genoemd. Deze dienst beveiligt e-mail, bestanden en Office365 toepassingen. ATP is een aanvulling op je huidige Office365 beveiliging. Hiermee ben je beschermd tegen bedreigingen van buitenaf, zoals onveilige bijlages of schadelijke links. 

4. Advanced Threat Protection voor SharePoint, OneDrive & Microsoft Teams​

Veel organisaties maken gebruik van de Online diensten van Microsoft, zoals: Sharepoint, OneDrive en Microsoft Teams. Het grote voordeel van deze diensten, is het samenwerken en het gemakkelijk delen in bestanden. Maar hoe weet je of deze bestanden echt veilig zijn? 

Advanced Threat Protection helpt hierbij door deze bestanden te scannen op verdachte activiteiten. Als er een verdacht bestand wordt gedetecteerd, kun je het bestand voor alle gebruikers laten blokkeren op de functies: Downloaden, Openen en Delen. Zo kan het bestand geen schade aanrichten. De items worden vervolgens in quarantaine gezet. 

Vanuit deze quarantaine kan er worden bepaald wat er met de bestanden wordt gedaan. De aangewezen leden binnen het team kunnen het bestand wel downloaden en bekijken, zodat zij daarna kunnen bepalen of het bestand veilig kan worden verklaard. Hierna kunnen zij ervoor kiezen om het bestand vrij te geven of voor het definitief verwijderen van het bestand. 

Bekijk het 1e voordeel: Veilige bijlagen

ATP Security
Contact-formulier:

Afhankelijk van je Office365 licentie kan er direct gebruik worden gemaakt van Advanced Threat Protection.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Advanced Threat Protection? Vul je naam en telefoonnummer in.
We nemen graag contact met je op!

Inhoudsopgave