5 redenen waarom Office365 alleen niet genoeg is voor uw bedrijf. (1/5)

5 redenen waarom Office365 alleen niet genoeg is voor uw bedrijf.

Voor veel bedrijven is de stap naar de cloud vanzelfsprekend. De kosten van enkele Office365 licenties wegen vaak niet op tegen een eigen serverplatform. De investering, installatie en het onderhoud van een eigen server platform zijn hoog, nog los van de installatiekosten van Office.

Erg mooi dat je geen server meer nodig hebt, maar wat mis je hierdoor nu eigenlijk? In de praktijk komt men er vaak achter dat evidente functies ontbreken.

Hieronder de 5 belangrijkste lessen die wij hebben geleerd na al onze Office365 migraties:

1 van 5 : Back-up.

Voorheen begreep iedereen dat we ergens (extern) een kopie moesten opslaan. In geval van brand ben je immers alles kwijt. Nu het in de cloud staat kan (en hoeft) dit toch niet meer?

Je data staat in de cloud vaak veiliger dan op je eigen server doordat Microsoft deze data naar verschillende locaties (landen, of zelfs continenten) kopieert. Maar een kopie is geen back-up. Nadat ik iets uit mijn mailbox of OneDrive verwijder staat het nog maar maximaal 30 dagen in de online prullenbak. Hierna ben je het toch echt kwijt (!). Wil je iets van langer geleden kunnen terug halen dan vis je met enkel Office365 achter het net.

Knoworries heeft hiervoor een online back-up ingericht die 4 maal per dag een kopie van de gehele Office365 omgeving maakt. Dit is tot in lengte van jaren mogelijk. Alle data blijft binnen Europese grenzen of kan zelfs in eigen (Nederlandse) Azure omgeving worden opgeslagen. Uw voordeel: altijd en overal de beschikking over al uw Office365 bestanden.

Knoworries.

Veel klanten van Knoworries hebben al afscheid genomen van eigen servers en zijn over naar de cloud. Door al deze migratie ervaringen zijn we inmiddels zover dat we daadwerkelijk een “worry-free werkplek” kunnen aanbieden. Zonder dat hiervoor een server nodig is.
Onze Modern Workplace is schaalbaar en modulair. Doordat we enkel die onderdelen die je nodig hebt aanbieden, blijven de kosten minimaal.

Door naar het volgende artikel 2 van 5 >>

Inhoudsopgave