5 redenen waarom Office365 alleen niet genoeg is voor uw bedrijf. (2/5)

5 redenen waarom Office365 alleen niet genoeg is voor uw bedrijf.

Voor veel bedrijven is de stap naar de cloud vanzelfsprekend. De kosten van enkele Office365 licenties wegen vaak niet op tegen een eigen serverplatform. De investering, installatie en het onderhoud van een eigen server platform zijn hoog, nog los van de installatiekosten van Office.

Erg mooi dat je geen server meer nodig hebt, maar wat mis je hierdoor nu eigenlijk? In de praktijk komt men er vaak achter dat evidente functies ontbreken.

Hieronder de 5 belangrijkste lessen die wij hebben geleerd na al onze Office365 migraties:

2 van 5 : Printen

Met het hebben van een server, is er een centrale plek waar alle juiste printer instellingen staan. Iedereen binnen het bedrijf heeft direct toegang tot de printers van het bedrijf. Maar waar is de centrale plek zonder server?

Windows 10 doet een goede poging om automatisch printers te vinden in je lokale (thuis)netwerk en dit werkt voor sommige printers best aardig. Maar heb je meerdere zakelijke printers op kantoor dan wordt dit al gauw een chaos. Veel printers (waaronder bijvoorbeeld HP) geven aan dat we in letter formaat moeten printen terwijl er A4 papier in de printer zit. Geen feest dus om dit handmatig op alle computers juist te moeten instellen.

Binnen onze Modern Workplace oplossing hebben we hiervoor cloud print management geïntroduceerd. Met deze oplossing kunnen we per locatie of per groep zorgen dat de juiste printer met de juiste instellingen geconfigureerd wordt. Bijkomend voordeel hierbij is, is dat je ook kunt printen op de kantoor printers als je niet op kantoor bent. En dat er automatisch een “follow me printing” optie inzit, waardoor er pas geprint wordt als je bij de printer staat.

Knoworries.

Veel klanten van Knoworries hebben al afscheid genomen van eigen servers en zijn over naar de cloud. Door al deze migratie ervaringen zijn we inmiddels zover dat we daadwerkelijk een “worry-free werkplek” kunnen aanbieden. Zonder dat hiervoor een server nodig is.
Onze Modern Workplace is schaalbaar en modulair. Doordat we enkel die onderdelen die je nodig hebt aanbieden, blijven de kosten minimaal.

Door naar het volgende artikel 3 van 5 >>

Inhoudsopgave