5 redenen waarom Office365 alleen niet genoeg is voor uw bedrijf. (3/5)

5 redenen waarom Office365 alleen niet genoeg is voor uw bedrijf.

Voor veel bedrijven is de stap naar de cloud vanzelfsprekend. De kosten van enkele Office365 licenties wegen vaak niet op tegen een eigen serverplatform. De investering, installatie en het onderhoud van een eigen server platform zijn hoog, nog los van de installatiekosten van Office.

Erg mooi dat je geen server meer nodig hebt, maar wat mis je hierdoor nu eigenlijk? In de praktijk komt men er vaak achter dat evidente functies ontbreken.

Hieronder de 5 belangrijkste lessen die wij hebben geleerd na al onze Office365 migraties:

3 van 5 : Werkplekbeheer

Het mooie van “in de cloud werken” is dat je overal bij al je gegevens kunt komen. Het angstige van het in de cloud werken is vaak hetzelfde. Voorheen hadden we binnen het netwerk een standaard set met beveiligingen en kon er centraal software en beleid naar de werkplekken worden uitgerold. Als er geen server en geen netwerk meer is, hoe bescherm je de werkplekken dan die bij je data kunnen komen?

Hiervoor heeft Microsoft zelf al een oplossing bedacht, maar deze zit niet in Office365 zelf. Als een aanvulling hierop is Microsoft Intune beschikbaar om zowel Windows 10, MacOS, Android en IOS apparaten te beheren. Met Intune is het mogelijk centraal inzicht te houden of alle apparaten up to date zijn versleuteld en welke software er per device gebruikt wordt.

Knoworries.

Veel klanten van Knoworries hebben al afscheid genomen van eigen servers en zijn over naar de cloud. Door al deze migratie ervaringen zijn we inmiddels zover dat we daadwerkelijk een “worry-free werkplek” kunnen aanbieden. Zonder dat hiervoor een server nodig is.
Onze Modern Workplace is schaalbaar en modulair. Doordat we enkel die onderdelen die je nodig hebt aanbieden, blijven de kosten minimaal.

Door naar het volgende artikel 4 van 5 >>

Inhoudsopgave