5 redenen waarom Office365 alleen niet genoeg is voor uw bedrijf. (5/5)

5 redenen waarom Office365 alleen niet genoeg is voor uw bedrijf.

Voor veel bedrijven is de stap naar de cloud vanzelfsprekend. De kosten van enkele Office365 licenties wegen vaak niet op tegen een eigen serverplatform. De investering, installatie en het onderhoud van een eigen server platform zijn hoog, nog los van de installatiekosten van Office.

Erg mooi dat je geen server meer nodig hebt, maar wat mis je hierdoor nu eigenlijk? In de praktijk komt men er vaak achter dat evidente functies ontbreken.

Hieronder de 5 belangrijkste lessen die wij hebben geleerd na al onze Office365 migraties:

5 van 5 : Single Sign On.

Wel eens van gehoord? Dit klinkt natuurlijk veel te hip en is enkel voor grote bedrijven. Maar vroegah… toen je nog een eigen server had hoefde je maar 1 keer op je computer in te loggen. Op die manier had je toegang tot je administratie, de bedrijfsapplicaties en andere software die op het netwerk aanwezig waren.

Nu je alle administratieve diensten in de cloud hebt loopt het aantal wachtwoorden van alle programmatuur aardig op. Natuurlijk kun je met tools als Lastpass dit aardig in de hand houden maar doet iedereen dat? Te vaak komt het voor dat dezelfde wachtwoorden worden gebruikt voor meerdere cloud producten; want dat is zo lekker makkelijk.

Gelukkig voor jou kun je jouw Office365 inlog (meestal gratis) koppelen aan de vrijwel alle cloud diensten en zelfs aan applicaties die je op een eigen server hebt draaien. Slechts 1 wachtwoord onthouden, wel zo fijn.

Knoworries.

Veel klanten van Knoworries hebben al afscheid genomen van eigen servers en zijn over naar de cloud. Door al deze migratie ervaringen zijn we inmiddels zover dat we daadwerkelijk een “worry-free werkplek” kunnen aanbieden. Zonder dat hiervoor een server nodig is.
Onze Modern Workplace is schaalbaar en modulair. Doordat we enkel die onderdelen die je nodig hebt aanbieden, blijven de kosten minimaal.

Terug naar het eerste artikel 1 van 5 >>

Inhoudsopgave