Knoworries Cloud Back-up

Tegenwoordig maken we steeds meer gebruik van de Modern Workplace. Hierbij staat veel bedrijfsdata (denk hierbij aan mailconversaties en bestandsopslag) binnen Microsoft Office 365 opgeslagen. Wat veel mensen niet weten, is dat deze data niet wordt geback-upt door Microsoft. Hieronder leggen we uit waarom dit niet gebeurt en hoe je dit kan oplossen. 

“Hoezo heb ik geen back-up? Ik kan mijn bestanden toch terughalen uit de online prullenbak?”

Microsoft Office 365 heeft een ingebouwde prullenbak. De bestanden die per ongeluk zijn weggegooid, kun je hiermee terughalen. Deze ingebouwde prullenbak is echter niet ingericht als een back-up oplossing, omdat de bewaartermijn 93 dagen lang is. Dit lijkt een lange periode, maar is helaas niet toereikend voor de meeste beleids- en wettelijke voorschriften. 
Het terughalen van een bestand is omslachtig en tijdrovend, omdat elk bestand individueel moet worden teruggezet.  

Verschil tussen back-up en bewaartermijn

Er zit een groot verschil tussen een back-up en een bewaartermijn. Bij een back-up kan je zelf kiezen wanneer en hoe deze wordt gemaakt. Het grote voordeel van een back-up is dat de data na een hack, storing of ongewenste verwijdering kan worden teruggehaald. Bestanden die binnen Office365 permanent worden verwijderd, kunnen met de bewaartermijnen van Microsoft niet worden teruggehaald. 

De duur van een bewaartermijn kan wettelijk worden bepaald. (Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer je persoonsgegevens verwerkt en deze om bepaalde redenen langer of korter moet bewaren.) Hierdoor wordt bepaalde data langer en over meerdere fasen bewaard. Dit verkleint de kans op dataverlies.  

back-up

Hoe lang wordt mijn data bewaard in de Knoworries Cloud back-up?

Vanaf het moment dat de back-up is ingericht, kun je er direct gebruik van maken. Het voordeel van de Knoworries Cloud back-up is dat deze ongelimiteerd is in opslag. Dit houdt in dat je jouw data altijd terug kunt halen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een bestand na 3 jaar terug te halen. Dit allemaal voor een relatief laag bedrag per maand.  

Contact-formulier:

Ben je benieuwd naar wat de Knoworries Cloud back-up voor jouw bedrijf kan betekenen?  

Vul je naam en telefoonnummer in.
We nemen graag contact met je op!

Inhoudsopgave