Mixed reality met de HoloLens 2 van Microsoft – deel 2/2

Bij Knoworries zijn wij er als de kippen bij als er iets nieuws op de markt komt. Zo ook met de HoloLens 2 van Microsoft, een mixed realityapparaat waarmee je slimmer kunt werken in een nieuwe realiteit. In twee delen vertellen we graag meer over de HoloLens en zakelijke toepassingen. Dit is het tweede en laatste deel.

In het eerste deel hebben we kort uitgelegd wat mixed reality is en hoe de HoloLens 2 werkt. We gaven al een paar voorbeelden van mogelijke toepassingen in de vastgoedsector en auto-industrie. Tijd om nog wat dieper in te gaan op de toepasbaarheid in een zakelijke omgeving.

Virtueel samenwerken

Vaak wordt gesproken over virtueel samenwerken, maar met de HoloLens kan dat ook echt. Zoals samenwerken aan een ontwerp terwijl je fysiek niet bij elkaar bent. Meerdere mensen kunnen tegelijk de virtuele ruimte instappen. Ze kunnen elkaar allemaal zien en kunnen in 3D tegelijkertijd aan hun project werken. Mogelijkheden te over. Een complex apparaat ontwerpen of een machine of product verbeteren in de maakindustrie. In de gezondheidszorg kan de HoloLens helpen bij het stellen van diagnoses. Mixed reality geeft chirurgen een nauwkeurig beeld door 3D-weergaven van MRI- en CT-scans op elkaar te leggen en biedt daarmee ondersteuning voor – en zelfs tijdens – operaties.

Meekijken en uitleg op afstand

Zijn er nieuwe instructies voor bepaalde processen binnen uw bedrijf? Of heeft u nieuwe medewerkers? De medewerkers krijgen de rondleiding door uw bedrijf en instructies virtueel. Dit is niet alleen een handige toepassing in het Covid-tijdperk waarin we nu zitten. Ook wanneer we weer teruggaan naar het ‘normale’ werken, kan deze toepassing veel meerwaarde bieden. Is er uitleg nodig over de werking van een productiestraat of machine in de fabriek? Het is niet nodig om iedereen voor de uitleg fysiek op locatie te hebben, want via de HoloLens kan iedereen meekijken hoe het werkt.

Onderhoud en reparatie

En wat te denken van onderhoud en reparatie van specialistische apparaten in uw bedrijf of bij klanten? Op afstand kan een deskundige meekijken en het probleem helpen oplossen. Door met elkaar te overleggen en tegelijkertijd beeld, geluid of andere informatie uit te wisselen. Een monteur kan solo op pad en collega’s op afstand inschakelen wanneer dat nodig is. Veel kosten kunnen op deze manier worden bespaard voor u en uw klanten. Denk daarbij aan het verminderen van onnodige reisbewegingen en snel kunnen handelen in situaties waarin er geen tijd te verliezen is. Bekijk dit filmpje om meer te weten te komen:

HoloLens inzetten in uw bedrijf? 

Wij zijn enthousiast over de HoloLens 2 en zien dat mixed reality veel mogelijkheden biedt voor samenwerking en innovatie binnen bedrijven.

De HoloLens is een extra apparaat dat wordt toegevoegd aan uw netwerk en waarmee u via de cloud toegang heeft tot de gehele (Microsoft-)omgeving. Dit device moet uiteraard beheerd worden en veilig in uw netwerk zitten, net als alle andere (mobiele) apparaten. Graag denken wij met u mee over toepassingen van de HoloLens 2 binnen uw bedrijf. 

Neem contact op met ons via dit contactformulier of  sales@knoworries.nl. We maken graag een afspraak met u.

Inhoudsopgave