Vergelijk je laptop met een leaseauto

Inleiding

Ik verwacht dat veel lezers van dit artikel geen verstand hebben van technische ICT zaken. Maar dat iedereen wel dagelijks werkt met een laptop, desktop of tablet. En dat er weinig mensen zijn die weten waar hun data staat of wordt veiliggesteld (back-up). Want bij een foutmelding of een per ongeluk verwijderd bestand bel je boos je systeembeheerder of de helpdesk van het externe ICT bedrijf. Toch?

Vergelijk leaseauto​

Trek eens een parallel met een leaseauto. Daarbij hoef je ook niet te weten hoe deze motorisch werkt. De auto moet gewoon rijden. En gaat de auto stuk, dan bel je de (ANWB) helpdesk. Krijgen zij hem niet aan de praat, dan is er snel vervangend vervoer. Op werkplek niveau is er eigenlijk geen verschil meer.

Modern Workplace

Commodity: ICT uit de kraan

Knoworries heeft intern een plan gedeeld voor de komende jaren. Wij zetten vol in op de “Modern Workplace”. Een oplossing die automatisering bij onze klanten tot “commodity” maakt, standaardiseert en bovendien veel goedkoper maakt. Het is onze visie dat er straks geen server meer op kantoor, maar ook niet in een datacenter te vinden is. Iedereen heeft voldoende aan een eigen laptop die bovendien grotendeels leeg is: er staat geen lokale data meer op.

Voordelen Modern Workplace, Why Worry?

De Modern Workplace werkt volgens het principe van de iPhone van Apple. Vervang je je huidige telefoon door bijvoorbeeld de iPhone 11, dan wordt in no time het nieuwe apparaat ingespoeld en voorzien van jouw apps en programma’s. En dat geldt ook voor je eigen werkplek. Is je laptop gestolen of ben je toe aan een nieuwe? Binnen een halfuur is je nieuw uit de doos gehaalde laptop volledig ingericht volgens jouw wensen en instellingen. Al je data is veilig opgeslagen “in de cloud”.

Modern Workplace

Optimale beveiliging

Door middel van Micosoft tooling kunnen wij de werkplek prima op afstand beheren. Het apparaat wordt up to date gehouden en voorzien van de laatste patches en antivirus beveiligingen. Met Single Sign On zorgen wij dat je nooit meer een wachtwoord hoeft te gebruiken. Log in met gezichtsherkenning of met je vingerafdruk. Volledig conform alle denkbare AVG eisen.

Forse besparing op ICT kosten

Onlangs hebben we een klant projectmatig geholpen om een 20 tal servers op locatie uit te faseren en alle 120 werkplekken om te zetten naar onze Modern Workplace. Onze netwerkbeheerder drie dagen per week op locatie  is niet meer nodig, we beheren de laptop op afstand. Het aantal telefonische vragen van medewerkers aan onze Remote Beheer afdeling zijn sterk afgenomen, omdat vragen die nu nog gesteld worden gebruikersvragen zijn rondom Microsoft Office365.

Makkelijker, veiliger en goedkoper

De Modern Workplace werkt makkelijker, is AVG proof en is bovendien goedkoop in aanschaf en beheer. Wil je ons overtuigen waarom je toch (nog) niet over zou stappen? Mail naar info@knoworries.nl.

Inhoudsopgave