Officiële onthulling

Microsoft heeft op 24 juni 2021 de officiële onthulling gedaan van Windows 11. Een veel besproken update van het besturingssysteem, omdat er sinds 2015 geen grote updates van Windows 10 meer zijn geweest. 

Op 31 augustus heeft Microsoft aangekondigd dat Windows 11 vanaf 5 oktober voor iedereen te downloaden is. Ook zullen de nieuw aangeschafte systemen standaard van dit besturingssysteem worden voorzien.

Maar wat zijn nou de grootste veranderingen met Windows 11 ten opzichte van Windows 10?

Is mijn systeem wel geschikt?

Na de update zal Windows 10 nog door Microsoft worden ondersteund tot 14 oktober 2025, voor de systemen die niet geschikt zijn voor Windows 11. Maar hoe weet ik of mijn systeem geschikt is? De meeste recente (zakelijke) laptops zijn geschikt voor Windows 11. Zo moet bijvoorbeeld de laptop een TPM 2.0 chip hebben om het besturingssysteem te kunnen installeren of updaten. Klik hier voor een artikel van Microsoft waar alle systeemvereisten worden benoemd en uitgelegd.

Nieuwe functionaliteiten

Microsoft schrijft het volgende over Windows 11:

“Windows 11 heeft alle kracht en beveiliging van Windows 10 met een opnieuw ontworpen en opgefrist uiterlijk. Het wordt ook geleverd met nieuwe tools, geluiden en apps. Over elk detail is nagedacht. Alles komt samen om je een frisse ervaring op je pc te bieden.”

  • Nieuw ontwerp van het startmenu en de taakbalk
  • Gemakkelijk je scherm indelen met verschillende applicaties
  • De mogelijkheid om android-apps te installeren op je Windows systeem
 


Benieuwd naar Windows 11?

Neem contact met ons op om een live demo in te plannen, om alvast te ervaren hoe Windows 11 werkt.